A gondolat teremtő ereje

Rengeteg írást lehet arról olvasni, hogy miként legyen az ember pozitív; miként legyünk sikeresek és hogy ehhez semmi másra nincs szükségünk, mint erősen gondolni arra, amit szeretnénk. Ez nagyon kedves elképzelés és én is azt kívánom, hogy bárcsak ilyen egyszerűen működne a dolog, de az a bizonyos “vonzás törvénye” ennél sokkal több rétegű.

Rágondoltam, mégsem történik meg…

Ha ennyire egyszerű lenne csak rágondolni valamire és az a valami rögtön megteremtődne, biztos vagyok benne, hogy már egészen máshol tartanánk (pozitív és negatív értelemben is). Én, a magam részéről hiszek a vonzás törvényében és a gondolat teremtő erejében. De ha csak ennyit tennék, kevés volna. Itt nem szabad megállni. Gondolni valamire, amit nagyon szeretnék az első lépés a megvalósítás útján, a Kezdeményezés, mint alapelv pedig a tökéletesen megtestesíti ezt. Mondhatni azt is, hogy megálmodom, mit szeretnék. Amint szépen megálmodtuk, hogy mit, hogyan, mikor, hol és kivel szeretnénk, akkor elérkezett az idő, hogy egy fokkal magasabb szintre emeljük a gondolkodást, és elkezdjünk beszélni róla. Osszuk meg, amire gondoltunk. Nézzük meg, hogy mások miként vélekednek a terveinkről, hiszen ezekeből a visszajelzésekből rengeteg hasznos információt tudunk leszűrni magunknak. Igen, lehet, hogy lesznek olyanok, akik megpróbálnak majd lebeszélni a céljainkról, de ha igazán komolyak a terveink, akkor ezek az „elterelések” közelebb tudnak bennünket vinni a végeredményhez. Mások támogató vagy ellenvéleménye mind egy-egy aprócska segítség, hogy lássuk, merre tartunk.

Cselekvés nélkül nincs eredmény

Az utolsó lépés maga a Cselekvés, amikor már nemcsak gondolunk és beszélünk az álmokról, célokról, hanem elkezdjük lépésenként meg is valósítani. A hangsúly most is a masszív cselekvésen van, vagyis ne egy nap alatt próbáljuk megváltani, hanem hagyjunk időt magunknak, hogy folyamatában haladjunk előre. Ha nem kezdünk bele ebbe a harmadik lépésbe, akkor az álom mindig is álom fog maradni, amiről persze jókat lehet ábrándozni és sokáig lehet fogadkozni, hogy majd megvalósítjuk, de tudjuk jól, hogy ez nem fog megtörténni. Beszélni és nem cselekedni inkább üres ígérgetésnek fog tűnni mintsem komoly célnak.

3 fontos lépés

Összefoglalva ahhoz, hogy a gondolatnak valóban teremtő ereje legyen az alábbi 3 dolgot kell tenned: Gondolj rá! Beszélj róla! Tegyél érte! Fontos, hogy ez a 3 dolog összhangban legyen egymással, hiszen ha gondolsz valamire, de nem ugyanarról kezdesz beszélni, a cselekvés fázisában nagy valószínűséggel nem a megfelelő lépéseket fogod megtenni. Könnyűnek tűnhet ez a 3 lépés, de a megvalósításuk már nehezebb feladat. Gyakorlással azonban itt is érvényes, hogy minél többször csinálod, annál nagyobb hatásfokot tudsz elérni, és annál nagyobb „szerencsével” fogod tudni megteremteni magadnak azt, amire gondoltál!

Hibi Tanren!

By |2017-02-19T15:20:49+00:00February 19th, 2017|Categories: Álom, Cselekvés, Fejlődés, Filozófia, Motiváció, Tanulás|Tags: , , , , , , , |