Tradicionális Japán Kardművészet – Battojutsu

/Tradicionális Japán Kardművészet – Battojutsu
Tradicionális Japán Kardművészet – Battojutsu2018-08-11T17:49:21+00:00

Igazi japán kardvívás és kardművészet

A szamurájok tanításai a modern kor emberének!

A japán kardforgatás híres és népszerű mozgáskultúra az egész világon. Az Enshin Itto-ryu Battojutsu alapítója Machita Kenshinsai – Soke, aki jelenleg a japán székhelyű Honbu Dojot irányítja, míg a stílus főinstruktora Julio Toribio – Menkyo Kaiden Okuden, a szintén japán székhelyű Seibukan Nagoya Dojo vezetője.

Az Enshin szó jelentés „A kör közepén” lenni, míg a Battojutsu kardkirántás és vágás művészetének japán megfelelője. Az Enshin értelmében mi magunk vagyunk a középpontban, miközben tisztában vagyunk a körülöttünk lévő helyzettel, energiákkal és támadó szándékokkal. A gyakorlás során a precíz és minél tökéletesebb vágás végrehajtására törekszünk.

Az Enshin Itto-ryu kardművészet nagy hangsúlyt fektet továbbá az alábbi elvek minél magasabb szintű elsajátítására: Relaxácó, távolság, időzítés, fókusz, koncentráció, bizalom, szándék, pontosság és energia. Az Enshin Itt-ryu Battojutsu szellemisége, a szamurájok tanításai és mozgás kultúrája számos olyan hasznos tapasztalatot rejtenek, melyeket a hétköznapi életünkben is kiválóan alkalmazhatunk. Az edzések hatásaként hosszútávon fejlesztheted az önbizalmad, lehetőséged nyílik az állóképességed és a koncentrációs képességed növelésére is. Az edzések 16 éves kortól látogathatók.

Töltsd ki a Jelentkezési lapot és vegyél részt egy edzésünkön!

Jelentkezz Most!

Fontos kérdések & Válaszok

Mostanra bizonyára sikerült meghoznunk a kedvedet az edzésünkön való részvételre. Nem kell mást tenned mint jelentkezned, megtekintened és kipróbálnod egy edzést az alábbi időpontok egyikén:

Helyszín
Kossuth Lajos sgrt. 109
Szeged, 6724
(Kossuth Lajos sgrt. és a Rókusi krt. körforgalomnál)

Időbeosztás

Hétfő és Szerda: 19:00-20:00

Ha elmúltál 16 éves és szeretnéd kipróbálni Battojutsu edzésünket, kezdésként azt javasoljuk, hogy gyere el hozzánk, nézd meg és próbáld ki magad egy edzésünkön.. Töltsd ki a lap alján lévő jelentkezési lapot és élvezd az első edzést kötöttségek nélkül!

Az első hónapban az a cél, hogy beilleszkedj csapatunkba és megtanulj néhány alap technikát. Kezdőként (ha még nincs esetleg máshonnét ruhád) melegítő, poló, zokni viselését javasoljuk. A profi továbbhaladáshoz hakamára és gyakorló kardra is szükséged lesz, ezek beszerzésében azonban tudunk segítséget nyújtani és kedvezményes ruhavásárlásra is van lehetőség.

A Battojutsu edzések három fő technikai csoportra oszhatók:
KATA – Előre megtervezett gyakorlatsorok végrehajtása Iaito-val (gyakorló karddal). A precíz, pontos vágások gyakorlása, annak tökéletességre fejlesztése.
KUMITACHI – Páros gyakorlatsorok gyakorlása bokkennel (fakard) egy támadóval szemben. A távolság, időzítés és koncentrációt fejlesztő gyakorlatsorok, mely során a már korábban megtanult kata-k harci helyzetben történő alkalmazása a cél.
TAMESHI GIRI – Tárgy/ellenség vágása Shinkennel (éles kard) a tökéletes vágás gyakorlása érdekében. Shinkennel való gyakorlás csak egy bizonyos szint elérése után lehetséges.

Az edzések bárki számára megtekinthetőek, a szőnyegre viszont kizárólag a Szeged Budokan tagjai illetve a jelentkezési lap kitöltését követően az új jelentkezők jogosultak. Jelentkezésedet legalább 24 órával a kiválasztott edzésidőpont előtt add le, hogy megfelelően tudjunk várni téged.

Töltsd ki a lap alján lévő jelentkezési lapot. Ha további részletekre van szükséged, keresd Shihan Krisztiánt!

Kezdőcsomag

Akciós Havidíj és Bérletek már 6500Ft-tól!

Kezdőcsomag az első szinted anyagával!

További Kedvezményekért Kattints Ide!

Órarend

Heti két alkalom

Hétfő & Szerda @ 19:00 – 20:00

Lehetőség Különórákra!

Szabad edzési lehetőségek edzések előtt és után.

JELENTKEZZ MOST!

Kötelezettségek nélkül! Az első alkalom INGYENES!

Kinek kiváló választás a Japán Kardművészet?

  • Akik szeretnék a tradicionális önvédelem és a japán kardművészet gyökereit megérteni
  • Akik számára fontos a testi-lelki harmónia és az egészségmegőrzés
  • Akik szeretnének az Észlelés, Türelem és Belső erő értékeinek elsajátításán dolgozni
  • Akik jobban szeretik az egyéni gyakorlást és elmélyülést
  • Akik nyitottak a japán kultúra, a szamuráj szellemiség és a kardművészetekben rejlő lehetőség iránt
  • Nyitott gondolkodású emberek számára, akik szeretnék a megszokottól eltérő területen kipróbálni önmagukat
  • Akik szeretnének egy összetartó közösség részesei lenni

Kérdésed van? Írj nekünk!

Induló Csoportok, Óriási Kedvezmények!

NÉZZ KÖRÜL ITT!